torsdag 1 maj 2008

Ebba von Sydow - Thomas Nordegren 1-0

Igår intervjuades Ebba von Sydow av Thomas Nordegren i Nordegren i P1. Jag har aldrig riktigt tålt denne radioreporter, far till Tiger Woods blonda fru och f d partner till tidigare migrationsministern, och hans arroganta stämma. Igår måste han ha slagit rekord i billig journalistik. Ett samtal med cheferna på P1 borde väl vara på sin plats.

Nordegren skulle intervjua Vecko-Revyns chefsredaktör Ebba von Sydow angående hennes engagemang för systembolaget för att hålla ungdomar nyktra på Valborg. Det var här som Nordegren plötsligt trodde att han var reporter hos Aschberg i TV3.

Ebba von Sydow berättar om sitt engagemang för att hjälpa Systembolaget i jobbet mot ungdomsfyllor. Nordegren säger sedan att han "tittat på bloggarna" och att von Sydow skall vara en "flitig besökare på gratisfester" och att hon själv "brukar vara ganska packad". Ebba von Sydow svarar förvånat att det där får stå för dem som skriver det att det inte är sant. Nordegren fortsätter dock och säger sedan att von Sydow blivit "uppmärksammad för att [hon] hällde ett glas vin över en krögare och sedan blev utkastad" Nu börjar förmodligen Ebba von Sydow undra vad intervjun egentligen skulle handla om. "Jag trodde det här var seriös radio" säger hon. Nordegren framhärdar och vill veta vad "som hände".

Plötsligt har det övergått från en intervju om hur man får unga att låta bli spriten till att handla om ett rykte om Ebba von Sydow. von Sydow undrar såklart varför det är intressant.

- I och med att du liksom är... /.../ okej, men det här liksom din image som lite glamour girl gör det att du liksom får större aukt... auktoritet här i Systembolagets kampanj...

- Oj, min image som glamourgirl, vad bygger du den på?

- Ja, öhhh, vad bygger jag den på... Eaah... Att du är... Eah...

- Glamorurflicka, det låter som nånting helt annat än det jag sysslar med på dagarna.

- Okej, men, men, du är....

- Det handlar mest om marknadsföring och driva en redaktionell satsning på vår nya tidskrift, det handlar inte så mycket om att vara glamourflicka kan jag säga.

- Men vad är din point här... att man inte skall langa till småsyskon?

Ja, det var väl just det det skulle handla om. Senare intervjuar Nordegren Adam Tensta om att han inte dricker och vill självklart få det till någon muslimsk grej.

Alltså, har dom inte researchers på P1 som kan hjälpa Thomas Nordegren att undvika dom värsta grodorna?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nordegren och "hans arroganta stämma" :)

Klarar endast med svårighet av att genomlida Nordegren i P1. Ofta lyser dåliga förberedelser och nonchalans gentemit gästerna igenom och inte sällan är han rent otrevlig mot sina gäster.

Bloggerskan sa...

Ja, framförallt det där oförberedda irriterar jag mig på. Inte så artigt mot gästerna.