måndag 5 maj 2008

När medelsålders män sätter kvinnor på plats

Läser i Expressen om kvinnan som ville ta med sig sin nyfödde son till en nämndmöte för att kunna delta. Nämdens ordförande, man, sa nej. Expressens manliga läsare är nu hysteriska på tidningens forum. De kan inte nog trycka på hur kvinnor skall stanna hemma med barnen och inte komma där och jobba medan barnen är små. Ingen av männen frågar sig var pappan till barnet är någonstans, eftersom mamman måste ta med barnet på mötet.

Här kommer en kommentar från en 49-årig man som väl representerar de flesta kommentarerna:

"Vissa föräldrar är ta mig .... inte kloka i huvudet. Reser ofta och ser bl.a. människor som tar med nyfödda på långresor till ex.vis Thailand! Vad tänker de med?! ALLT ska snurra kring dem eftersom INGEN annan gjort något så fantastiskt som de lyckats med - fött en unge. Att vara så inskränkt att man inte respekterar sin omgivning och vill släpa med en nyfödd till jobbet är sanslöst! Men givetvis ska det vara en sosse till det, som tror att arbetsplatsen är en kombination av dagis och medborgerlig rättighet. Man blir bara så trött på sådana människor! Heder åt ordföranden som visade lite balls och nekande tanten!"

Och så frågar sig folk varför det behövs feminister...

Därmed inte sagt att vi skall ha barnen med oss på jobbet, bara att det är fantastiskt hur män anser sig veta vad som är bäst för oss kvinnor.

Inga kommentarer: