tisdag 13 maj 2008

Äntligen jämställda

Nej, inte så länge vi har program som Äntligen hemma (TV 4). Ikväll har dom nog slagit rekord i våpiga kvinnliga programledare. Den ena (Frida) sätter upp träfonder i köket, iklädd blonda flätor och röda stilett-pumps, 12-centimetersmodellen. Man undrar hur hon klarar att ta sig upp ur sin hukande ställning med dessa skor.

Den andra, hårt sminkade, kvinnan skall stajla om ett sovrum i tre olika stilar. Det första är som plockat ut en Mio-katalog med svarta lakan och kuddar och läderboxar. Det är den manliga stilen, säger hon. Sedan skall hon göra ett kvinnligt, romantiskt sovrum och drar på med blommor och rosa och rysch och pysch. Båda sovrummen är rätt snygga men det är detta etiketterande man stör sig på. Och kommentarer som att vi tjejer skall passa på medan vi är singlar för män vill nog inte ha rosa Mårbacka-pelargoner i sovrumsfönstret. Sådana tips gav hon inte till killarna angående killsovrummet, där menade hon snarare att även tjejer skulle gilla sovrummet.

Om tjejer vill ha en man måste dom alltså anpassa sitt sovrum, medan killarnas sovrum även passar för tjejer, som ju alltid anpassar sig. Eller?

Det tredje sovrummet går i ”tusen-och-en-natt-stil” som inspireras av ”Marocko, Indien, Istanbul… den typen av länder…”

Ja, tjejer är ju heller inte så bra på sånt där som geografi… Killar däremot är inte så bra på att sy, så gardinerna hon föreslår är perfekta för män, de är bara att drapera på gardinstängerna.

Och medan tjejerna pysslar med sina mans- och kvinnosovrum så byter Martin Timell en garagedörr.

Inga kommentarer: